Saturday, February 27, 2010

pEraturan yAng mElampau

Peraturan yang melampau xpatut la dalm perkejaan....kita bkn budak2 g la..... lepas tu kita keje nk mencri rezeki yang halal......... btl x? tpi masih da la.... sesetengah super market n compny yang xtidak mempercayai pekejenya dan terus membuat undang2 yang xmasuk akal la.....padahal kalo xde peke sapa lah sangt diorng kan..........

aku nk cite la sikit....kemarin aku pg dgr taklimat kira khusus untuk keje la dekat super market..... super market ni bajet di hebat la......lepas tu orng2 yang hebat2 dalam tu bajet diorng bagus la....kita ni sampah je bgi diorng..............

masa aku pg khusus tu, da la executive ni yang bg ceramh pasal keadaan keje........, punya belagak gile...padahal negeri yang sama la........thu la kita mau keje....die bt kita ni sampah je, geram btl la....cm mau tendang je. Nk thu peraturan babi yang super market ni bt..... xblh bt masuk hp, dompet, baju putih kat dalam, sapu tngn, batol air....mcm2 la......bodoh tol la...... kalo nk bwk boleh, kna beli barang diorng, baru blh bwk masuk....lepas tu, stokin dan tali pinggn kena beli dengn syrikat die....termasuk jam, dompet, n tali pinggn........memg peraturan babi la..... terlampau sngt la............., yang aku paling benci.....xsedia tempat parking untuk pekeje....kena cri prking sendiri......lepas tu kalo kna curi cm ner.......bodh kan.

lepas tu, kira bgs la compny...mau bg elaun seratus la untuk pekeje......tpi kalo, pekeje tu xdtng hilang la seratus tu, leps tu yang aku pling rasa bodoh......kalo "MC", "MC" gigi je diterima, lepas tu mau tengok gigi mna yang dicabut.....bodoh la. kalo orng sakit cm ner la....xde kebajikan pekeje langsung.

ni satu g....paling aku nk marah....nk msuk pn kena check oleh security....kalo keluar memg wajib la.....yang aku geram sangt, nk masuk toilet pn kna chck, kuar toilet pn kna chck....die ingt kta mau curi mangkuk tndas syrikat die ke??????????????? bodoh pnya peraturan........ kalo da pe2 dalam poket kita....wlpn yang kita pn....kita dituduh mencuri....dan kna bawk p balai polis la.....memg bodoh...........

syrikta paling babi dan paling bodoh kau pernah jmpa....memg xde kebajikan pekeje la....lepas tu mau mkn g duit gaji peke.........kalo gaji 5000 xpe lah...ni gaji cukup2 mkn je.
puas hati rasa..........

3 comments:

dhaya AZ said...

fuhh!! mmg tgh panas ati betul ko nie epol.. sabo2.. tp aku rase mmg agak pelik n xpenah jumpe laa peraturan2 cmtu stakat nie.. hmm.. agak tidak masuk akal..

amilina syakira said...

huhuhu...sokong dayah..
kite keje supermarket xde la ketat macam tu sgt..
teruk r kalau nak keje cam gitu..

epOL said...

tu la....bodoh tol la.......baik aku keje ngn mak aku la.......

Post a Comment